Optiker i Göteborg

Nu har det äntligen hänt, jag har beställt tid för synundersökning hos min optiker i Göteborg. Jag ska strax berätta varför. När jag träffade min nuvarande sambo så fick jag åka hoj för första gången i mitt liv. Det var lite skräckfyllt samtidigt som det var spännande och kul. Vi åkte med några vänner en runda på dryga 40 mil och gjorde lite stopp här och var för att kika på intressanta ställen. Att köra fort har jag alltid varit intresserad av, men då har jag suttit i en bil, skyddad av ett plåthölje till skillnad mot att sitta helt öppet på en motorcykel i 140 knyck. De första åren nöjde jag mig med att åka med bak eftersom min sambo är en väldigt van mc-förare och jag känner mig väldigt trygg med honom.

Tid hos optiker för lämpet

Nu har det alltså hänt. Jag har bokat en tid för undersökning hos min optiker i Göteborg för att kunna få ett lämplighetstillstånd för att övningsköra på motorcykel till våren. Nu ska jag lära mig att köra själv! Jag har fått låna en något mindre motorcykel att övningsköra på så att det ska bli något lättare för mig att manövrera, jag är ju inte särskilt lång så jag vill helst nå ner till backen när jag stannar. Det är tungt att hålla upp motorcykeln så jag behöver all kraft jag kan till mina fötter att hålla balansen med. När jag har övningskört och fått mitt körkort ska jag köpa en egen motorcykel direkt.

Godkänt syntest hos optikern

Förhoppningsvis får jag nu i veckan ett godkänt syntest av min optiker så jag kan skicka efter mitt lämplighetsintyg och få börja övningsköra, jag är supertaggad på detta och vill bara komma igång så fort som det är möjligt. Sedan är det ingen som kommer att röra sig säker ute på vägarna här ute i skogen.