Underställ till barn

Att köpa underställ till barn kan vara en utmaning för oss föräldrar, när det gäller riktigt små barn som inte alltid kan uttrycka sig gäller det att vara extra försiktig. Jag brukar kombinera kläderna med värmande sulor i stövlarna och sådana där värmekuddar i vantarna för att förhindra att dom fryser. Dom har ju lite svårt att tala om att dom faktiskt fryser samt hur mycket dom fryser också, det har ju stor betydelse för hur man ska gå tillväga. Personligen har jag köpt nästan alla underställ till mina barn på Gekås. Där är dom både bra och riktigt billiga. Köp dom i bambu, de är absolut bäst.

Varför underställ till barn?

Varför behöver barnen underställ, är dom inte varma ändå eftersom dom rör så mycket på sig? Jo, nog blir dom varma alltid, just därför behöver dom ett underställ som leder bort fukten och samtidigt håller dom torra, för blir det fuktigt så lär dom frysa. Se också till att dom har en riktigt varm mössa för 50% av kroppsvärmen passerar ut genom huvudet om dom inte har någon mössa. Det är viktigt även att dom har strumpor av bra material, gärna något med ull i då det både värmer och förhindrar att huden blir fuktig och kall.

Varför huttrar barn?

Huttrandet är en viktig försvarsmekanism för kroppen mot kyla. Det är för att dämpa den allmänna nedkylningen av kroppen så de inre organen inte blir skadade. Man skulle kunna säga att kroppen hellre offrar några tår och fingrar för att spara värmen till de viktigaste organen, och det kan ju vara skillnaden mellan liv och död. När man blir äldre ökar risken för nedkylning avsevärt om man jämför med barn, eftersom allt i kroppen går lite långsammare med åldern, så också försvarsmekanismen mot kyla. Även blodtrycket ökar mer hos de äldre vid kyla.